Hiro

RTCM چیست

فرمت آر تی سی ام (RTCM) مخفف (Radio Technical Commission for Maritime services) می باشد. گیرنده های جی ان اس اس (GNSS)، حتی گیرنده های برند هیرو (Hiro) با نام های Xima S10 و Xima S10 L برای اتصال به سامانه های تعیین موقعیت با استفاده از بسترهای مخابراتی نیازمند بکارگیری پروتکل های استاندارد ارسال و دریافت تصحیحات آر تی کی (RTK) جهت دستیابی به دقت مورد نظر دارند. یکی از پرکاربرد ترین و مرسوم ترین پروتکل های مذکور پروتوکل آر تی سی ام (RTCM) می باشد که در ادامه به توصیف آن پرداخته خواهد شد.

فرمت آر تی سی ام (RTCM) ابتدا توسط یک سازمان با همین نام اختراع و مورد استفاده قرار گرفت.  سازمان آر تی سی ام (RTCM) را می توان یک سازمان غیرانتفاعی، علمی، تخصصی و آموزشی توصیف کرد. کمیته مخصوص 104 مربوط به سامانه های دی جی ان اس اس (DGNSS) که مخفف (Differential GNSS ) است، اولین بار از این پروتکل برای ارسال تصحیحات فرا ساحلی استفاده کرد. این کمیته استاندارد هایی را برای ساختار پیغام تصحیحات دی جی پی اس (DGPS) تنظیم می کند. به طور خلاصه می توان گفت که آر تی سی ام (RTCM) نوعی فرمت ارسال اطلاعات است که در آن پیغام تصحیحات به کمک فرکانس های رادیویی یا اینترنت از ایستگاه فرستنده بیس (Base) به گیرنده روور (Rover) ارسال می گردد. این تصحیحات بیشتر در شبکه های دی جی پی اس (DGPS) و آر تی کی (RTK) مورد استفاده قرار می گیرد. این فرمت در نسخه های مختلف تعریف شده است که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره نمود.

نسخه های RTCM:

RTCM-2.0 : به منظور ارسال تصحیحات کد در دی جی پی اس (DGPS) استفاده می‌شود.

RTCM-2.1  : به منظور ارسال تصحیحات کد و فاز در آر تی کی (RTK) استفاده می‌شود.

RTCM 2.2 :  علاوه بر موارد فوق اطلاعات ماهواره های گلوناس (GLONASS) نیز در آن وجود دارد.

RTCM 2.3 : علاوه بر موارد فوق تعریف آنتن های جی پی اس (GPS) نیز در آن وجود دارد.

RTCM 3.0 : علاوه بر موارد فوق در شبکه های آر تی کی (RTK) و جی ان اس اس (GNSS) نیز به کار می رود.

فرستنده تصحیحات برای مثال گیرنده ایستگاه های مرجع شخصی، گیرنده های ایستگاه مرجع سامانه های شمیم، سمت، هدی و … و یا گیرنده های برند هیرو (Hiro) با نام های Xima S10 و Xima S10 L در حالت بیس (Base) و گیرنده های سوئیسی، آمریکایی و حتی چینی و بلژیکی با ارسال تصحیحات در قالب پروتکل 3 RTCM پیغام هایی برای گیرنده دریافت کننده تصحیحات برای مثال Xima S10 ارسال می کنند که این پیغام ها به شرح زیر می باشند.

نوع پیغاممحتوای پیغام
1-100پیام های تجربی که توسط کمیته مخصوص 104 تعریف شده
1001صرفا مشاهدات L1
1002صرفا مشاهدات L1 درصورت کم بودن پهنای باند
1003مشاهدات فاز کد و موج حامل GPS
1004مشاهدات فاز کد و موج حامل GPS + ضریب نویز کد
1005مختصات X,Y,Z آنتن ایستگاه مرجع
1006مختصات X,Y,Z آنتن ایستگاه مرجع + ارتفاع آنتن بالای نقطه ایستگاه مرجع
1007آنتن و تعاریف اتفاقی
1008آنتن و تعاریف اتفاقی + عدد سریال آنتن
1011مشاهدات فاز کد و موج حامل GLONASS
1012مشاهدات فاز کد و موج حامل GLONASS + ضریب نویز کد
1229پیغام چند سیگناله رزرو
1230بایاس های کد-فاز باند L1 و L2 GLONASS
4001-4094پیغام های اختصاصی
4095اختصاص داده شده به Ashtech
4072اختصاص داده شده به گروه Mitsubishi

کاربران سامانه های تعیین موقعیت آنی (شمیم، هدی، سمت، و ….) از جمله افرادی هستند که ازگیرنده های جی ان اس اس (GNSS) بیشترین استفاده را می کنند. به عنوان نمونه می‌توان به تعیین موقعیت دقیق عوارض برای تهیه نقشه اشاره نمود .لازمه تعیین موقعیت دقیق با گیرنده‌های جی ان اس اس (GNSS) نظیر گیرنده گیرنده های برند هیرو (Hiro) با نام های Xima S10 و Xima S10 L و گیرنده های سوئیسی، آمریکایی و حتی چینی و بلژیکی، وجود زیرساخت مناسب با تجهیزات بروز و قیمت ایده آل می ‌باشد. فرمت مورد استفاده برای ارسال تصحیحات از سامانه‌های تعیین موقعیت آنی به دستگاههای روور ، فرمت  RTCM  است.

نگاه کلی به عملکرد سازمان RTCM:

  • امکانات پخش اطلاعات امنیت دریا (MSI) که مخفف (Marine Safety Information) می باشد از تولید کنندگان به کاربران.
  • پشتیبانی تفویض اختیار دولت ها با دراختیارگذاری کانال خصوصی به ارگان دریایی بین المللی (IMO) که مخفف (International Maritime Organization) و جامعه ارتباطات بین المللی (ITU) که مخفف (International Telecommunication Union) می باشد
  • تشکیل کمیته فنی برای رسیدگی به درخواست دولت ها جهت بررسی مسائل فنی
  • برقراری پشتیبانی فنی و ارتباط میان اطلاعات امنیت دریا (MSI)، ارگان دریایی بین المللی (IMO) و جامعه ارتباطات بین المللی (ITU)
  • همکاری با ارگان هایی که کاربران هواپیمایی و حمل و نقل زمینی دارند به جهت بررسی استاندارد ها  و عملکرد صحیح ماهواره های اورژانسی اشتراکی.
  • ارائه بیکن های اورژانسی در فرکانس 406 مگا هرتز .

مقالات مرتبط

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا